Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kuvat

img_2307
img_2304

Blogin arkisto

Hans siirtyi sateenkaarisillalle

Keskiviikko 26.9.2018 klo 13:22


24.9.2018 oli elämämme raskain päivä. Jouduimme saattelemaan 13-vuotiaan Hansin sateenkaarisillalle kotonamme sylissä silitellen.

Hans sairasti sydänvikaa kaksi vuotta, mutta lopulta syy tälle raskaalle päätökselle oli munuaisten pettäminen. Kreatiini/proteiini arvo oli 3, kun viite-arvo on 0,5. Suhde > 2,0 tarkoittaa jo suurta glomerulusten tuhoutumista. Hans joi paljon ja teki tarpeitaan sisälle, vaikka häntä vietiin ulos muutaman tunnin välein. Hän ei jaksanut enää pitkään aikaan lenkkeillä ja vapina lisääntyi viimeisten viikkojen aikana. Lisäksi Hansilta löydettiin samassa yhteydessä kiveskasvain, joka olisi vaatinut kastraation. Silmissäkin oli oireita, jotka olisi vaatineet mahdollisesti leikkausta. Hans oli kuuroutunut viimeisten vuosien aikana ja sillä oli kyljessä rasvapatti. Takajalat olivat heikentyneet ja kiipeäminen oli vaikeaa, usein mahdotonta. Kunpa joku olisi kehottanut tutkimaan munuaisarvoja ajoissa, silloin kun mitään oireita ei vielä ollut. Tämä luopumisen tuska on suunnatonta.

Kävimme vielä Hansin viimeisenä päivänä mökillä jota hän rakasti. Hans piristyi siellä silminnähden ja söi herkkuaterian. Hans sai elää onnellisen ja syliä täynnä olevan elämän meidän ja vanhempieni kanssa. Olemme ikuisesti kiitollisia Hansille kaikesta <3


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini